2024. május 16.

Áldás, békesség!

Mai igénk: Apcsel 2, 3-4

„Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.
Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.”

Susan Titus Osborn lelkipásztor (California, USA) gondolatai:

Esténként szeretek a kandalló mellett a karosszékben pihenni. Mindig csodálkozva szemlélem, ahogy egy kis gyufával megérintem az összegyűrt papírt a gyújtós és a fahasábok alatt. Először a papír széle kezd égni, majd a gyújtófa kap lángra. Hamarosan a nagy fahasábok is hatalmas lánggal égnek. Közel kétezer éve Isten lángot gyújtott Palesztínában. Pünkösd napján az örömhír, az evangélium szikrája megérintett és felmelegített néhány embert. Aztán a tűz Jeruzsálemből az egész Római Birodalomra átterjedt. A tűz növekedett, és ma szerte a világon emberek milliói követik Jézust. A tűz Isten megtisztító jelenlétét is jelképezheti, mely felégeti életünk nem kívánatos elemeit. Jelenti a Szentlelket is, aki bennünk bátorságot és bölcsességet gyújt lángra, mint ahogy az első keresztyéneket is megérintette Pünkösd napján. Azért imádkozom, hogy a Szentlélek gyújtson tüzet bennem, hogy Isten melegét hozhassam ebbe a szenvedő világba.
A Szentlélek ereje át tud formálni minket, és rajtunk keresztül a világot.


372. dicséret: Könyörögjünk az Istennek Szentlelkének…https://soundcloud.com/reformatusegyhaz/koenyoeroegjuenk-az-istennek?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing