2024. június 03.

Áldás, békesség!

Mai igénk: János evangéliuma 14. részének 26. verse:

„A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.”

Varga Botond lelkipásztor (Szatmár-Láncos) gondolatai:

Jézus Krisztus tanítványai iránt érzett szeretete olyan mélyen gyökerező, hogy akkor, amikor búcsúzik, arra is felkészíti őket: eljön az idő, amikor testben nem lesz mellettük, de akkor sem lesznek magukra hagyva. Ott lesz valaki, a Lélek, aki tökéletes helyettesítője lesz Mesterüknek.
És mit mond Jézus? Mi a Lélek feladata? A tanítás és az emlékeztetés. Mert sok mindent nem tanultak még meg. Annyi dolog van a tanítványok magán- és hit-életében, ami nem hordja magán Krisztus jelét! De a Lélek jön, a Lélek itt van és megtanít arra, amit nem tudunk; eszünkbe juttatja, átismétli velünk amit már elfeledtünk. Olyan, mint a jó szülő: nemcsak rákiált gyermekére: „ismételj!”, hanem odaül mellé, és együtt ismételnek. És milyen csodálatos, amikor így együtt ismételhetünk el egy éneket, egy imádságot, amikor érezzük a sugárzó szeretetet, és tovább tudjuk adni.
És elkövetkezik az életükben a Jézus nélküli időszak, de Pünkösd után látjuk; szárnyra kelnek, és nem lankadnak. Mert Akit Jézus ígért megérkezett, és velük van!

234. dicséret: Jer, kérjük Isten áldott Szentlelkét
https://soundcloud.com/reformatusegyhaz/jer-kerjuek-isten-aldott?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing