2024. június 13.

Mai igénk: János 20, 31

„Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.”

Ilonczai Zsombor lelkipásztor (Szárazberek) gondolatai:

János apostol szándéka az, hogy az evangélium olvasói valóban elhiggyék, hogy Jézus Isten Fia. Az elmúlt húsz évszázad történelme során, de még a mostani életünkben is milyen sokan félremagyarázzák szándékosan ezt a gyönyörű jánosi hitvallást. Mi is elmondjuk az időszerű, róla alkotott helyzetképet, mint amiképpen Cézárea Filippiben is tették a tanítványok, hogy Jézust a mai ember nem ismeri, Jézust a mai ember szándékosan kizárja életéből, Jézust ma sokan megölik. Pedig Ő életet akar adni mindenkinek! Ma ennek az életnek a megszerzési lehetősége érkezett el hozzánk; a jánosi bizonyságtétel. Ennek kapcsán elkerülhetetlen Jézusnak a tanítványaihoz intézett kérdésének: „Ti pedig kinek mondotok engem?” (Máté 16,15) ajkunkról elhangzó válasza. Mindazon túl, hogy kimondjuk: Ő a Krisztus, nekünk ezt el is kell hinnünk, szívbeli bizodalommá kell válnia.
Ennek jutalma tehát nem kevés. János megerősíti: „…életetek legyen az ő nevében.”. Hiszed te ezt?

241. dicséret: Szent vagy örökké
https://soundcloud.com/reformatusegyhaz/szent-vagy-oeroekke?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing