2024. június 04.

Áldás, békesség!

Mai igénk: János evangéliuma 10. részének 16. verse:

„Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók: azokat is vezetnem kell, és hallgatni is fognak a hangomra: és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor.”

Dietrich Bonhoeffer lelkipásztor gondolatai:

Mivel csak Jézus Krisztus ismeri az övéit, ezért egyedül ő mondhatja, hogy nyájának vannak juhai a pogány világ közepén is. A jó pásztor szeretete és halála nem csak a választott népet illeti. Jézusnak, a jó pásztornak ott is vannak övéi, ahol a legkevésbé gondolnánk, ahol eddig nem volt és nincs más, mint istentagadás és bálványimádás. Jézus nem csak a miénk, és nincs ránk utalva. Ez az egyháznak az elbizakodottság elleni figyelmeztetésül és vigasztalásul mondatik. A jó pásztornak minden bárányát kell vezetnie, hogy azok tudják a helyes utat, és megóvja őket a veszélytől, és hogy kár ne érje őket. Jézus Krisztus közösségének beteljesülése lesz, ha ők mindnyájan hallják az ő hangját. Egyetlen más hang sem számít akkor már, egyetlen hang sem lesz képes arra, hogy félrevezesse a juhokat, és egyetlen juh számára sem marad az ő hangja elrejtve; mindannyian a parancsából, útmutatásából és vigaszából fognak élni. A jó pásztor hangja lesz az egyetlen, amely egyesíti mindannyiukat. Isten igéje lesz az egyház egysége ezen a földön. Nem szervezetekben, nem dogmákban és liturgiákban, nem a vallásos szívekben jön létre az egyház egysége, hanem Isten igéjében, Jézus Krisztus hangjában, aki jó pásztora juhainak. Vége lesz a keresztyénség minden szakadásának, ha mindannyian az ő és csakis az ő hangjára hallgatnak, amikor minden megdől, ami ezen az egy hangon kívül még meghallgatást kér és figyelmet követel.

255. dicséret: Mely igen jó az Úr Istent dícsérni
https://soundcloud.com/reformatusegyhaz/mely-igen-jo-az-ur-istent?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing