2024. július 25

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 8. részének 23-24. versei:

23, És monda nékik Jézus: Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti ebből a világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való.
24, Azért mondtam néktek, hogy ti a bűneitekben haltok meg: mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok a ti bűneitekben.

Jobb Domokos lelkipásztor (Ombod) gondolatai:

Jézus beszél és beszél, mert arra gondol, hogy a kimondott szó előbb-utóbb célt ér, eléri nem csak a füleket, hanem a szíveket is, a szívedet is.
Azt mondja „alól valók” vagyunk, alulról valók; – szinte az hallik át, hogy „alávalók”… Jézus megállapítja a szintbeli különbséget, ami föld és ég között van, ami a mi földi világunk és a mennyek országa között van, ami közöttünk és az Élő Isten között van.
De ha figyelmesen olvassuk, ha áthallik az igazi üzenet, van ebben a kijelentésben egy kapaszkodó, egy drága megfogalmazás:… „ti innét”, azaz innen valók vagytok, és az Úr Jézus azt mondja bár kimondatlan a tény: „Ti innét alól valók vagytok…”, és most én a Megváltó is itt vagyok, közösséget vállaltam veletek, lejöttem hozzátok, lejöttem értetek, ide le, ide alulra, mert még ha ti lentiek is vagytok, ha „alávalók” vagytok, én keresem a találkozást, hogy a megváltás ajándékát átnyújthassam nektek is, neked is. Keresem az alkalmat, hogy meggyőzzelek téged, hogy életre mentselek, hogy ne bűneidben halj meg, hanem, hogy higgy bennem és élj.


295. dicséret: Jézusom, ki árva lelkem megváltottad véreddel…
https://soundcloud.com/reformatusegyhaz/jezusom-ki-arva-lelkem