2024. augusztus 12

Áldás, békesség!

Mai igénk: Zsoltárok 91, 4

„Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége.”

Melba Chaney lelkipásztor (New York, USA) gondolatai:

Siettünk, hogy mielőbb hazaérjünk, mert nagy vihar kezdődött. Amikor megálltunk a kocsifeljárón, megragadtam az autó kilincsét, hogy minél hamarabb be tudjak rohanni a házba a zuhogó esőben. Férjem azonban a karomra tette a kezét és így szólt:
– Maradj a kocsiban, hogy ne riaszd el a madarakat!
Nagy sietségemben észre sem vettem a feljárón a három madarat. Hirtelen az anyamadár kiterjesztette szárnyait, és a két kicsi rohanva bújt alá. Egy pillanat alatt védőn betakarta őket; teljesen eltűntek szárnyai alatt.
Az eső csak ömlött, villámok cikáztak, de az anya-madár rendíthetetlenül állt a vihar közepette, testével védelmezve kicsinyeit. A vihar hamar tovább vonult és a két kis madárfióka kibújt anyjuk menedéke alól. Hamarosan mindhárman elrepültek.
Amíg ezeket a törékeny kis madarakat figyeltem, Isten azon ígérete jutott eszembe, hogy a veszélyek idején ott lesz velünk, és Ő lesz a menedékünk. Ahogy az anya-madár fiókái oltalmát biztosította a szárnyai alatt, úgy takarja be Isten féltő szeretete azokat, akik isteni menedéket keresnek életük viharai elől.
Mindenható Istenünk, segíts, hogy a Te előrelátó oltalmadban bízzunk, amint azt Jézus tanította nekünk.


91. zsoltár: Aki a felséges Úrnak lakozik oltalmában…